Gedeelde kamer voor je stiefkind

babykamer

Jullie wonen nog niet samen, maar toch komt het voor dat jouw nieuwe vriend het weekend samen met zijn zoon of dochter uit een eerdere relatie bij jou komt logeren. Voor het kind is dit vaak nog best een beetje spannend. Ook al worden ze een beetje extra verwend bij jou, toch is het anders en nieuw. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat de kleine bij jullie op de kamer komt slapen, zorg er daarom goed voor dat je een plekje maakt waar zijn zoon of dochter kan slapen. Zeker wanneer het vaker voorkomt dat ze komen logeren is dit belangrijk.

Jouw logeerkamer een beetje anders inrichten.

Is het de bedoeling dat je stiefkind in jouw logeerkamer gaat slapen? Zorg er dan voor dat deze kamer er gezellig uitziet. Ook uit de ogen van een kind, waarschijnlijk ben je er nog niet aan toe om de complete logeerkamer om te bouwen tot kinderkamer, maar toch kun je met een paar kleine wijzigingen de kamer gezellig maken en hiermee het vertrouwen wekken van je stiefkind. Ze moeten hier namelijk “alleen” slapen in een vreemde omgeving, dit kan best eng zijn. Zo kun je bijvoorbeeld bij de Ikea een gezellig kinderdekbedovertrek halen en hier het bed mee op maken voor de kleine. Een dekbedovertrek is een enorm vlak en bepaald snel de sfeer in de kamer. Een dekbedovertrek is snel weer gewisseld en leg je gewoon weer in de kast tot een volgende logeerpartij.

lamp_cloudHoud er ook rekening mee, dat de kleine waarschijnlijk voor hij of zij in slaap valt een poosje naar het plafond ligt te kijken. Het is dan ook een goed idee om hier een gezellige hanglamp kinderkamer op te hangen. Een vrolijke lampenkap hang je aan een pendel aan het plafond. Vind je het niet zo leuk om de rest van de tijd als je stiefkind er niet is tegen een kinderlamp aan te kijken? Dan draai je aan de pendel de lampenkap weer los en hang je hier een kap op die je zelf mooi vind.

Vind je het leuk om nog wat spulletjes neer te zetten? Denk dan aan gekleurde bloempotjes in de vensterbank, desnoods met imitatie planten. Een kleurrijk vloerkleed en wellicht is er ook wel plaats voor wat speelgoed of knutsel spulletjes.

Ook is het een goed idee om alle spulletjes samen met je stiefkind uit te zoeken. Zij zullen het zien als een extraatje wat ze krijgen en bovendien wekt het goed vertrouwen wanneer ze gaan slapen. Ze hebben de spulletjes immers zelf mee uitgekozen.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Dreumes enZo.