kinderkamer maken voor je stiefkinderen

kinderkamer maken voor je stiefkinderen

Heb je iemand ontmoet die al kinderen heeft? Dan ben je vast en zeker al door een heel traject heen, van leren kennen tot die eerste keer gezamenlijk op vakantie. Dan breekt er ook een tijd aan dat je wellicht een stapje verder wilt. Samenwonen komt dan als eerste.

Heeft jouw nieuwe vriend of vriendin een kind of meerdere kinderen uit een eerdere relatie? Dat kan en hoeft helemaal geen probleem te zijn zodra ze je wilt gaan samenwonen. Zorg er wel voor dat er voor het stiefkind of stiefkinderen een eigen plekje is in het huis waar jullie gaan samenwonen. Wellicht trekt je nieuwe vriend bij jou in en zal je stiefkind dus ook 1 keer in de 2 weken of vaker bij jou thuis komen. Het is dan ook aan te bevelen om een eigen kinderkamer te maken voor hem of haar. Het is handig voor jullie gaan samenwonen al eens wat vaker te gaan logeren. Zorg voor een bed voor je stiefkind en het is zeker handig als deze komt te staan in het kamertje wat in op een later moment zijn of haar kamer gaat worden. Zo wennen ze vast aan de ruimte is het extra leuk als deze kamer dan straks ook echt zijn of haar kamertje gaat worden door er samen spulletjes voor uit te kiezen en het gezellig te maken.

Is je stiefkind maar 1 keer in de twee weken bij jullie? Dan is het handig om zijn of haar kamertje multifunctioneel in te richten. Een kast waar de onderste en ooghoogte planken of laden voor hem of haar zijn bedoeld en de bovenste kun jij mooi het beddengoed, winterkleding/zomerkleding en andere spullen kwijt die je niet dagelijks nodig hebt.

Het opknappen van zo’n kinderkamer voor je stiefkind hoeft helemaal niet zo veel geld te kosten. Kies samen een mooie kleur muurverf, een leuk dekbedovertrek en wellicht kun je er ook een bureautje in kwijt. De muren kun je mooi decoreren met poster kinderkamer. Posters zijn relatief goedkoop en het is heel leuk om er een aantal naast elkaar te hangen. Het ziet er vrolijk uit en wordt de kleine wat ouder en krijgt een andere smaak, dan wissel je deze gemakkelijk. Je kunt er voor kiezen om de posters met masking tape op de muur te plakken, lekker vrolijk. Maar inlijsten is ook een goed idee.

Om het kind te laten wennen is het belangrijk om hem of haar goed te betrekken bij het ontstaan van zijn of haar nieuwe kamer. Zo wennen zij goed en als het dan zover is dat ze er eindelijk in mogen slapen, zijn ze niets anders als blij.